Fenokodin Reçetesiz Alınır mi
Fenokodin reçetesiz alınır mi yazımızda fenokodin narkotik mi, fenokodin reçetesiz satılır mı, fenokodin aile hekimi yazabilir mi ve fenokodin hangi doktor yazar gibi sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz.
Fenokodin Reçetesiz Alınır mı
Öksürük giderici ve ağrı kesici bir ilaç olan fenokodin ağızdan ve bol su ile birlikte alınır. Akut ve kronik bronşit, akciğer tüberkülozu, gribal enfeksiyonlar, astım, öksürükle birleşen solunum yolu enfeksiyonları gibi durumlar fenokodin kullanma sebepleri arasında bulunur. Özellikle soğuk algınlığına bağlı olarak ortaya çıkan öksürük ve ağrılara karşı etkilidir.
Fenokodin reçetesiz alınır mı diye araştırıldığında alınamadığı görülür. İlacın bağımlılık yapma olasılığı bulunduğundan yeşil reçete kapsamında değerlendirilir. Etken maddesi dionin ve kodein olan ilaç kullanım esnasında diğer ilaçlarla etkileşime geçebilir. Bu nedenle kullanım dozu ve şekli mutlaka doktor tarafından belirlenmelidir. Genellikle yemeklerden sonra alınması tavsiye edilir.
Fenokodin Narkotik mi
Fenokodin ilacı öksürük refleksine etki yapmasıyla bilinir. Bunun için önerilen doz 20 mg’dır. İçerisinde bulunan kodein isimli madde öksürüğe ve benzer şikayetlere karşı fayda sağlar. Fenokodin narkotik mi diye bakıldığında narkoz etkisinin hafif olduğu görülür. Kuru öksürüğü giderici olan ilaç solunum yollarını açarak rahatlama sağlar. Açıklamalara göre ilacın etkisi morfinin etkisinin dörtte biri kadardır. Bu tür ilaçlara karşı hassasiyeti olan ya da emziren annelerin fenokodin kullanmaları tavsiye edilmez.
Doktor önerisi haricinde kullanmamak gerekir. Yanlış kullanım sonucunda kişilerde terleme, baş dönmesi, şok, solunum sıkıntısı, nöbet, coşku ve sıkıntı gibi durumlar ortaya çıkabilir. Karaciğer ya da böbrek yetmezliği olan kişiler ilacı düşük dozda kullanmalıdır.
Fenokodin Aile Hekimi Yazabilir mi
Aile hekimleri bütün beyaz reçeteli ilaçları yazma konusunda yetkiye sahiptir. Ancak özel içerikli olan kırmızı reçete ya da yeşil reçete kapsamında bulunan ilaçların yazılması konusunda çeşitli kısıtlamalar mevcuttur. Fenokodin aile hekimi yazabilir mi diye bakıldığında bu ilacın yazılabilmesi için uzman hekim tarafından önceden düzenlenmiş bir rapor olması gerektiği görülür.
6 yaşından küçük çocuklarda kullanımı sınırlı olan fenokodin genel cerrahi doktoru tarafından reçete edilir. İlacın hangi doktor tarafından verileceği hastanın şikayetlerine göre değişir. Ağrı kesici etkisi olduğundan vücudun farklı yerlerinde görülen ağrıların giderilmesi için kullanılabilir. Fizik tedavi uzmanı ya da ortopedik doktorlar tarafından da sıklıkla yazılabilir.
Fenokodin Hangi Doktor Yazar
Etkileri itibariyle genel bir ilaç olarak bilinen fenokodin çoğunlukla akciğer enfeksiyonlarından ve soğuk algınlığından kaynaklanan öksürüklerde kullanılır. Soğuk algınlığı şikayetleri için kulak burun boğaz uzmanına gidilmesi gerekir ve uygun görülen hallerde KBB uzmanı fenokodin ilacı yazabilir. Fenokodin hangi doktor yazar diye incelendiğinde dahiliye, iç hastalıkları, göğüs hastalıkları uzmanları tarafından da yazıldığı görülür. İlaç reçete edildikten sonra istenen bir eczaneden alınabilir.
İlacın bağımlılık yapabilme olasılığı bulunduğundan psikolojik sorunları olanların kullanmamaları gerekir. Yanlış kullanım sonucunda vücutta alerjik reaksiyonlar, nörolojik belirtiler ortaya çıkabilir. Fenokodin ilacının genel kullanım dozu günde üç ya da dört kere birer tablet şeklinde olmalıdır.
Fenokodin ilaç hakkında bilgi:
Fenokodin hangi doktor yazar? Kulak burun boğaz uzmanı yazabilir. Fenokodin aile hekimi yazar mi? Raporu varsa aile hekimi yazabilir. Fenokodin sgk karşılıyor mu? Fenokodin SGK tarafından karşılanmaktadır. Fenokodin kafa yapar mı? Solunum üzerinde morfinin dörtte biri kadar kafa yapmaktadır.
Benzer yazılarım
Henüz yorum yapılmamış.