Glifor Yasaklandı mı
Glifor yasaklandı mı gündem konularından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak ülkemizde Glifor ilaç kullanımı yapılmaya devam eden diyabetik bir ilaçtır. Glifor ilaç klinik Endokrinoloji ve Diyabet derneğinin yapmış olduğu açıklamaya göre yasaklı değildir. Glifor diyabet ve obez diyabetlerin tedavisinde kullanım gösteren bir ilaçtır.
Glifor Nedir Zararları
Glifor nedir zararları hastaları merakta bırakmaktadır. Glifor diyabet tip 2 tedavisinde kullanılan tablet ilaçtır. Glifor aynı zamanda obezite olup diyabet sıkıntısı çeken kişilerde oldukça etkili bir ilaçtır. Her ilacın tedavi edici yanları olduğu gibi zarar veren yönleri de bulunmaktadır. Glifor çeşitli yan etkileri de beraberinde getirebilmektedir. Glifor kullanımında laktik asidoz durumu söz konusu olabilmektedir. Buda hastalar için oldukça zararlı sonuçlar oluşturabilmektedir. Glifor aynı zamanda karaciğer fonksiyonlarını da olumsuz etkileyebilmektedir. Bazı hastalarda Hipoglisemi oluşturabilecek potansiyeldedir.
Glifor Yasaklandı mı
Glifor yasaklandı mı kullanıcı hastaları endişelendirmektedir. Kullanıcısı olduğu ilacın yasaklanma durumu pek çok hastayı tedirgin etmektedir. Glifor ilaç Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışan FDA kurumunca yasaklanması yönünde düşüncelerini beyan etmiştir. Ancak ülkemizde Glifor ilaç hep çok diyabet hastasının tedavisinde olumlu sonuçlar yaratmaktadır.
Glifor Yerine Ne Kullanabilirim
Glifor diyabetik hastalarda şeker düzeyini kontrol altına almak için kullanılmaktadır. Glifor tablet olmadığında veya kullanımından endişe duyulduğunda Glifor yerine ne kullanılabilirim hastaların en çok sorduğu sorular arasındadır. Etken maddesi birebir olan ilaçlar Glifor diyabet ilacının muadilleridir. Bu sebeple güvenle kullanım sağlanabilir. Glifor yerine hastalar Glange, Glucotard, Dıaformın, Gluformın gibi ilaçlar alınabilmektedir.
Glifor Yan Etkileri Nelerdir
Glifor ‘un yan etkileri nelerdir hastalar için önem taşımaktadır. Glifor kullanan hastalar ilacın yan etkisini görebilirler. Glifor ilacında yaygın gözlemlenen yan etkiler arasında kusma, mide bulantısı, iştah kaybı ve ishaldir. Bununla birlikte yorgunluk ve baş dönmesi de seyrek olarak gözlemlenebilmektedir. Ayrıca hastalarda çok nadiren de olsa Hepatit, karaciğer bozuklukları, sarılık, kansızlık, asidoz, B12 vitamin kaybı, hipoglisemi gibi ciddi yan etkiler görülebilmektedir. Böyle bir durumda hastaneye başvurmak çok önemlidir.
Glifor Şeker İlacı Böbreklere Zarar Verir mi
Glifor şeker ilacı böbreklere zarar verir mi merak edilen sorular arasındadır. Diyabet tedavisinde kullanılan pek çok tablet ilaç böbreklere zarar verebilmektedir. Bu yüzden Ancak Glifor ilacı böbreklere herhangi bir zarar vermemektedir.
Glifor Kanser Yapar mı
Glifor kanser yapar mı kullanıcı hastalar için tedirgin etmektedir. Glifor etken maddesi olan metformin kanser yaptığına ilişkin varsayımlar bulunmaktadır. Ancak ülkemizde üretilen Glifor içeriğinde metformin yavaş salımlıdır. Bu yüzden kanserojen içerikli değildir. Diyabet hastaları için en güvenilir ilaçlar arasındadır.
Glifor Neden Yasaklandı
Glifor neden yasaklandı konusu kafalarda soru işareti bırakmaktadır. FDA araştırmasına göre Glifor ilacının etken maddesi olan metformin 500 ila 750 miligram gözlemlenmiştir. Buda kanserojen olarak nitelendirilmektedir. Ancak kanserojen olarak gözlemlenen Glifor ilacı üreticisi Hint firmalarıdır.
Benzer yazılarım
Henüz yorum yapılmamış.