Metpamid Neden Yasaklandı
Metpamid neden yasaklandı sorusu herkesi endişe içinde bırakmaktadır. Mide bulantısı ve kusma insanların yaşamlarının belirli dönemlerinde, farklı nedenlere bağlı olarak yaşadıkları sağlık sorunudur. Bulantı ve kusmanın rahatsız edici boyutlarda olması ve kronik seyretmesi durumunda bir uzman doktor tarafından nedenlerinin araştırılması son derece önemlidir. Bu rahatsızlıklar ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabileceğinden doktor tarafından kontrol edilmelidir.
Metpamid Yasaklandı mı?
Metpamid metoklopramid etken maddeli bir ilaçtır. Metoklopramid, antiemetik etkisiyle bulantı ve kusma sorununda tedavi edicidir. Dopamin reseptör antagonisti olarak çalışır. Oral olarak ağızdan tüketilen çözelti ya da tablet formu mevcuttur. Enjeksiyonluk çözelti olarak da reçete edilebilir.
Metpamid niçin kullanılır denildiğinde ilk akla gelen kusma tedavisi olmaktadır. ilaç yetişkinlerde radyoterapi uygulamalarına, akut migrene bağlı ya da ameliyat sonrası gelişen kusma ile genel olarak bulantı tedavisinde etkilidir. 1-18 yaş grubunda kemoterapi ya da ameliyat sonrası bulantı ve kusma şikayetinde diğer tedavilerin işe yaramadığı vakalar için reçete edilebilir. Metpamid yasaklandı mı şeklinde sorular hastalar tarafından zaman zaman araştırılabilir. Bu ilaç reçete ile eczanelerden temin edilmektedir.
Metpamid Etkisi Ne Zaman Biter?
Metpamid yetişkinlerde tek doz için 10 gr. olarak uygulanır. 1-18 pediatrik ve ergen grubunda yaşa göre önerilen doz farklılık gösterecektir. Enjeksiyon hastalığın şiddetine göre günde en fazla 3 doz biçiminde reçete edilir. Metpamid etkisi ne zaman biter? Metpamid ağız yoluyla alındıktan 30-60 dakika içinde etkisini göstermeye başlar ve ilacın uygulama zamanları arasında en az 6 saat olmalıdır.
Metpamid Tok Karnına İçilirse Ne Olur?
Metpamid aç karnına içilen bir ilaçtır. Yemekten en az yarın saat önce tüketilmelidir. Metpamid tok karnına içilirse kusma ile ilacın bir kısmı geri atılabileceğinden bu riski engellemek için aç karnına alınmalıdır.
Metpamid Yan Etkisi Ne İçin Kullanılır?
Metpamidin ciddi yan etkileri görülmesi durumunda ilaç derhal kesilerek acil tıbbi müdahale alınmalıdır. Boyun ve başta istemsiz hareketler, istemsiz kasılmalar, yüksek ateş, tükürük salgısında ani artış, yüz, dil ve boğazda şişme bu yan etkilerden bazılarıdır. Metpamid çok yaygın yan etkisi uyuklama hissidir. İlaç yaygın olarak depresyon hali, ishal, güçsüzlük, tik ve titreme yaratabilir. Seyrek biçimde de kafa karışıklığına, istem dışı kasılmalara ve memelerden süt boşalmasına sebep olabilir.
Metpamid Bağımlılık Yapar mı?
Metpamid, hastalığa ya da yolculuk gibi nedenlere bağlı bulantı ve kusmanın tedavisinde etkili bir ilaçtır. Ayrıca çeşitli mide problemlerinde de doktor tarafından reçete edilebilir. Hastaların metpamid bağımlılık yapar mı şeklinde endişeleri olabilir. Bu ilacın bağımlılık yapıcı herhangi bir etkisi yoktur. İlacın etken maddesi bağımlılık yapıcı bir özelliğe ya da uyuşturucu niteliğe sahip değildir.
Metpamid Neden Yasaklandı
Çeşitli nedenlere bağlı kusma isteğini baskılayan metpamid neden yasaklandı? Metpamid yasaklandı mı şeklinde bilgilerle karşılaşan hastalar endişeye kapılabilirler. Bu ilaç herhangi bir nedenle yasaklanan ya da toplatılan mide ilaçları arasında yer almamaktadır. Eczanelerden reçete ile temin edilebilir.
Benzer yazılarım
Henüz yorum yapılmamış.