Muscoflex Duo Jel Yasaklandı mı

23.09.2023
Muscoflex Duo Jel Yasaklandı mı

Muscoflex Duo yasaklandı mı, muscoflex neden yasak gibi konularda hastalar sağlıklı bilgiyi doktorlarından alabilirler. Muscoflex DUO jel, ağrı tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda bir kas gevşeticidir ve hasta bölgede hareket kabiliyetini yeniden kazandırmada etkilidir.

Muscoflex Duo Jel Yasaklandı mı

Muscoflex içeriğinde yer alan diklofenak sodyum, iltihap yaparak ağrıya sebep olan kimyasalları engeller ve ağrıyı tedavi eder. Muscoflex etken maddelerinden tiyokolşikosid ise kas gevşeticidir. Ağrı tedavisinde enflamasyonu azaltmak ve kasları gevşeterek hastanın rahatlamasını sağlamak önemlidir.

Enflamasyon giderici ve kas gevşetici ilaçlardan muscoflex duo yasaklandı mı? Bazı ilaçlarla ilgili yasaklanma ya da belirli derecelerde piyasadan toplatma kararları hastalar için endişe verici olabilir. Hastalar kullandıkları ilaçların yasaklanıp yasaklanmadığını merak edebilirler. Bu kapsamda muscoflex duo jel yasaklandı mı sorusu sorulduğunda ilacın eczanelerden reçeteyle alınabildiği görülür.

Muscoflex Kas Gevşetici mi?

Muscoflex jel kullanıldığı yerler arasında ağrılı ve kişinin hareket kabiliyetini sınırlandıran rahatsızlıklar bulunmaktadır. Bu jel muskuloskeletal ağrıları hafifletir. Boyun ve bel bölgesi, omurga uygulama alanlarındandır. Muscoflex kas gevşetici özelliğe sahiptir. İltihaba bağlı gelişen ağrıyı hafifletirken kas gevşeterek bölgede hareket kabiliyetine yükseltir.

Muskofleks Yan Etkileri Nelerdir?

Muskofleks, omurganın ağrılı rahatsızlıklarında tedavi edici bir ilaçtır. NSAİİ’ler olarak bilinen steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar grubundan gelir. Kireçlenme ve eklem dışı romatizma hastalıklarında da tedavi edicidir. Ayrıca travma ya da ameliyatlara bağlı gelişen ağrıların tedavisinde de sıklıkla reçete edilir. İltihap giderici etkisiyle birlikte ateşin düşmesinde de etkilidir.

Muskofleks yan etkileri arasında bazıları ciddi olabilmektedir. Ciddi alerjik reaksiyon, hırıltı ve nefes darlığı, vücudun belirli bölgelerinde anormal kabartılar, ağzın veya boğazın şişmesi, bayılma gibi son derece tehlikeli belirtiler karşısında derhal bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Muskofleks yaygın yan etkileri arasında iştah kaybı, gaz, sersemlik hali, baş ağrısı, kusma ve bulantı, ishal, deri döküntüsü sayılabilir. İlaç seyrek biçimde uyku hali, kanlı ishal veya kan kusma, dışkıda siyah renk, mide ağrısı yaratabilir. Tansiyonda düşme, boyun sertleşmesi, anormal idrara çıkma, tat alma duyusunda bozulma, saç dökülmesi, kaşıntı gibi çok seyrek belirtiler de gösterebilir.

Muscoflex Neden Yasaklandı
Muscoflex Neden Yasaklandı

Muscoflex Neden Yasaklandı

Muscoflex 18 yaş üzeri yetişkinlerde omurilik kaynaklı ağrılı kas kasılmaları, kireçlenme, ağrılı vertabral klon hastalıklarının tedavisinde kullanılır. İltihap gideren, ateş düşüren bir ağrı kesici ve kas gevşeticidir. Muscoflex çocuk popülasyonda, gebe ve emziklilerde kullanılmamalıdır. Onun dışında doktorlar tarafından reçete edilen ve eczanelerden reçeteyle temin edilen bir ilaçtır. Muscoflex neden yasaklandı şeklinde sorular hastalar tarafından merak edilebilir. Bu ilaç yasak değildir ve herhangi bir şekilde ilaçla ilgili toplatılma kararı bulunmamaktadır.

Muscoflex Duo Jel Günde Kaç Defa Kullanılır?

Muscoflex Duo jel günlük dozuna hastanın durumuna göre doktor tarafından karar verilir. Hastanın doktoru tarafından farklı biçimde önerilmediği sürece genel olarak muscoflex duo jel günde 2-3 defa kullanılır.

Muscoflex Duo Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Muscoflex duo, ağrılı bölgede deri üzerine tatbik edilerek uygulanan bir jeldir. İlacın tedavi süreci genellikle 5-7 gün arasında değişmektedir. Jelin bölgede kas gevşetici etkisini gösterme süresi 5-10 dakika olabilmektedir. Bu süre hastalığın seyrine ve şiddetine göre değişiklik gösterir.

Mutlaka inceleyin:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.