Rabby-D Neden Yasaklandı

09.01.2024
Rabby-D Neden Yasaklandı

Rabby-D neden yasaklandı merak uyandırıcıdır. Rabby-D mide hastalıklarında kullanılan ilaçlar arasında yer alır. 30 Kasım 2017 yılında Türkiye Eczacılar Birliğinin duyurusuna göre Rabby-D ikinci sınıf B seviyesinde geri çekilmiştir. Bunun nedeni ilacın hatalı üretilmesi ve bunun sonucunda insan sağlığında risk oluşturabilme olasılığıdır. İlaç yasaklanmamış ancak tüm eczane, depo ve hastanelerden geri çekilip toplatılmıştır.

Rabby-D İlacı Ne İçin Kullanılır?

Rabby-D ilacı ne için kullanılır merak edilmektedir. Rabby-D midede oluşan asidin salgılanmasını engellemektedir. Bu sayede reflü şikayetlerini azaltmaktadır. Ayrıca gerek mide de gerekse on iki parmakla meydana gelen ülseri iyileştirici etki sağlamaktadır. Bununla birlikte ilaç pankreas ve on iki parmak bağırsak tümörlerinde de kullanılmaktadır.

Rabby-D Yasaklandı mı?

Rabby-D yasaklandı mı kullanıcı hastaları endişelendiren bir konudur. Ancak ilaç yasaklı değildir. Sadece 2017 yılında yapılan hatalı üretim sonucu geri çekilmiştir. Eğer yasaklı bir durum söz konusu olsaydı B seviyesinde değil A seviyesinde bir duyuru yapılırdır. Buda kullanıcı hastalardan da ilacın toplatılması anlamı taşır. İlaç halen satıştadır.

Rabby-D Neden Yasaklandı?

Rabby-D neden yasaklandı sıklıkla sorulmaktadır. Rabby-D ilacı yasaklanmamıştır. Mide, bağırsak, yemek borusu ülserlerinde de kullanılan ilaç geri çekilmiştir. Bunun nedeni ürünün yanlış üretilmesinden kaynaklanmaktadır. İlacın şu an piyasada bulunuyor olması zaten yasaklanmadığının kanıtıdır. Rabby-D 269,92 liradan satılmaktadır.

Rabby-D Yasaklandı mı?
Rabby-D Yasaklandı mı?

Rabby- D Kullananlar Yorumları

Rabby- D kullananlar yorumları yan etki şikayetleri üzerindedir. Hastalar kullanım sağlamaya başladıktan sonra ishal ve baş dönmesi sorunu ile karşılaşabilmektedir. Bununla birlikte mide şikayetlerinde azalma gözlemlense de bünyeye göre oluşan yan etkiler hastaların ilacı bırakmasına da neden olmaktadır.

Rabby-D Zararları

Rabby-D zararları kullanıcı kişiler tarafından merak edilmektedir. Rabby-D ilacının zararlarına bakıldığında kişilerde enfeksiyon gözlemlenebilmektedir. Özellikle böbreklerde iltihap oluşturabilmektedir. Ayrıca sarılık oluşturabileceğinde bu ilaç kontrol kontrolünde alınması çok doğru bir yaklaşım olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Sıkça sorulan sorular Rabby-D kullanımına ilişkin bilinçlendirmeye sebep olmaktadır. Bu yüzden kullanıcıların sorduğu sorular detaylı bir şekilde cevaplanması önemlidir. Rabby -D halk arasında mide koruyucu olarak lanse edilse de dikkatli ve farkındalıklı kullanılmalıdır.

Rabby-D Gebelikte Kullanılır mı?

Rabby D gebelikte kullanılır mı çok önemli sorulardan bir tanesidir. Bilindiği üzere gebelik esnasında ilaç kullanımı bebeğe geri dönüşü olmayan zararlar verebilir. Bu sebeple anneler ilaç kullanımlarında doktora danışması önemlidir. Rabby-D hamilelikte kullanılacak bir ilaç sınıfı değildir. Bu yüzden kullanılmamalıdır. Kişi hamilelik şüphesi duyuyorsa ya da hamilelik gibi bir planı varsa Rabby-D kullanması sakıncalıdır. Kişi yanlışlıkla bu ilacı kullandıysa mutlaka doktoruna bildirmelidir.

Rabby-D Mide Koruyucu mu?

Rabby-D mide koruyucu mu diye sıklıkla sorulmaktadır. Mide asidini azalttığından dolayı reflü hastalığında da kullanılan ilaç mide koruyucu olarak düşünülmektedir. Rabby-D ilacının etken maddesi Deskrabeprazol sodyum olarak gözlemlenir. Buda peptik asit hastalıklarında, ülser ve reflüde iyileştirici olmaktadır. Mide hastalıklarında etkili olması nedeni ile mide koruyucu olarak görülür. Ancak doktor kontrolünde olması gereken bir ilaç grubundadır çünkü yan etkileri oldukça düşündürücüdür.

Rabby D Günde Kaç Kez Kullanılır?

Rabby D günde kaç kez kullanılır kullanıcı hastalar tarafından merak edilmektedir. Elbette ki kullanım dozu doktor tarafından belirlenmesi önemlidir. Bu konuda eczacınız size yardımcı olup kullanım bilgilerinizi açıklayacaktır. Genel olarak Rabby-D yetişkin ve yaşlı kişilerde sabah aç karnına günde bir defa olarak alınması gerekmektedir. İlaç hastalığın tanısına göre dört hafta ila altı hafta arasında kullanılabilmektedir. Hasta gruplarına göre doktorunuz kullanım dozunu reçetesinde belirtecektir.

Mutlaka inceleyin:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.