Tüp Mide Ameliyatının Başarı Oranı Nedir

31.12.2023
Tüp Mide Ameliyatının Başarı Oranı Nedir

Tüp mide ameliyatının başarı oranı nedir 2024 yazımızda tüp mide ameliyatı nasıl yapılır, tüp mide ameliyatının riski var mı ve mide küçültme ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli gibi sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Tüp mide ameliyatı nasıl yapılır? merak edenler için uygulamalı kılavuzlar incelenebilir. Karın duvarında açılan kesiler üstünde özel ekipmanlarla uygulanan ameliyat midenin en geniş kısmının dokudan ayrılması ile sürdürülür. Hastanın ağız kısmından midesine doğru uzunca bir tüp yerleştirilir. Zımba adı verilen stapler aleti kullanılarak kesilen bu tüp yerleştirildikten sonra ameliyat sorunsuz şekilde tamamlanır. Tüp mide ameliyatı vücut kitle endeksi 40’ın üzerinde olan ve belirli hastalık sahibi kişilere uygulanabiliyor.

Hipertansiyon, diyabet, kolesterol gibi hastalıkları bulunanlara da rahatlıkla uygulanabilir. Obezite ile birlikte vücutta görülmeye başlanan tüm rahatsızlıklar ve hastalıklar tüp mide ameliyatı tedavisine uygundur. Tüp mide ameliyatı yaklaşık olarak 60 dakika sürer. Karında uygulanan küçük kesikler içerisine yerleştirilen kameralı aletler ile başlatılan cerrahi işlem midenin büyük bir kısmını çıkarılması ile tamamlanır.

Tüp Mide Ameliyatının Başarı Oranı Nedir 2024

Tüp mide ameliyatının başarı oranı nedir 2024 sorusuna uzman doktorlar ortak yanıt olarak ilk 1 yıllık sürece dikkat çekiyor. Fazla kiloların yaklaşık yarısının vücuttan atıldığı bu dönem hızla kilo vermek mümkün oluyor. Tüm obezite tedavisi gören hastalar için uygun olan bu yöntem operasyonu uygulayan doktorun uzmanlığına bağlı olarak yüksek başarı oranına sahiptir.

Mide Küçültme Ameliyatı Ölüm Riski Yüzde Kaç

Mide küçültme ameliyatı ölüm riski yüzde kaç sorusuna net bir yanıt vermek mümkün olmamakla beraber nadiren de olsa görülebilecek komplikasyonların etkisi göz önünde bulundurulabilir. Tüp mide ameliyatlarında ölüm riskinin binde bir olduğu akademik makalelerde yer verilen bir bilgidir. Mide bypassı ya da kelepçe ameliyatlarından daha düşük bir riske sahip olan tüp mide ameliyatlarının profesyonel bir ekip tarafından uygulanması oluşabilecek. Ani risklerin önüne geçebilmeyi de sağlayacaktır.

Tüp Mide Ameliyatının Riski Var Mı?

Tüp mide ameliyatının riski var mı? sorusu tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi nadiren de olsa görülebilme durumu yüksektir, yanıtı verilebilir. Tüp mide ameliyatı olan bazı kişiler ameliyat tamamlandıktan sonra pişmanlık hissi yaşayabiliyor. Kişinin vücut direncinden ve kendi yaşam şartlarına göre değişkenlik gösteren bu durum ameliyat sonrasında beklenti karşılanmadığında daha çok öne çıkıyor. Mide küçültme ameliyatlarında riski bulunuyor mu? sorusuna herhangi bir zararı bulunmamaktadır, cevabı rahatlıkla verilebilir. Hasta süreçte kendine dikkat ettiğinde hızla kilo verebilir.

Tüp mide ameliyatını kimler yaptırmamalı sorusunun cevabı hastanın bağışıklık durumuna, günlük yaşantısına ve vücut kitle indeksine göre değişkenlik gösterir. Hormon bozukluğundan kaynaklı herhangi bir obezite durumu fark edildiğinde tüp mide ameliyatından kaçınılması önerilir. 1 yıllık süreçte hamilelik planı bulunanların uzak durması tavsiye edilir.

Alkol bağımlıları, madde bağımlıları ya da kanser hastalarının tüp mide ameliyatından kaçınması sağlıkları için faydalı görülmektedir. Vücut kitle indeksi 30 ve altında olanlar ile tedaviye sahip olmayanların da bu ameliyattan uzak durması önemlidir.

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli

Mide küçültme ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli? sorusu başarı oranını artırmak isteyenler için önemli bazı cevapları içeriyor. Türk mide ameliyatı olduktan sonraki kişilerin alkollü ve gazlı içeceklerden uzak durması, kafeinli içecekleri bırakması, tam yağlı süt, kefir ya da ayrandan uzak kalması, şeker içeren her türlü meyve suyu içeceklerden kendini koruması gerekiyor. Yağlı ve kızartılmış besinleriyle, karbonhidrat içeren tüm besinlerden tamamen uzaklaşmak sürecin sağlıklı şekilde tamamlanabilmesini sağlıyor. Ameliyat tamamlandıktan sonra ilk 15 gün başlayan sıvı diyet ardından püre aşamasına geçiliyor. Normal hayata dönme süreci ise 15 gün ile 21 gün arasında değişiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.