Ömür Boyu Dideral Kullananlar

21.10.2023
Ömür Boyu Dideral Kullananlar

Ömür boyu dideral kullananlar yazımızda dideral kalbi korur mu, dideral organlara zarar verir mi, dideral bir antidepresan mıdır ve dideral vücuttan kaç saatte atılır gibi sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz. Birçok hastalığın tedavisinde yaygın olarak kullanılan dideral, hipertansiyon hastalarındaysa kalp krizi geçirme riskinin engellenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Hipertansiyon hastalarının diğer hastalara göre kalp krizi geçirme olasılığı yüksek olması nedeniyle bu ilacın kullanımı önemlidir.

Dideral Kalbi Korur mu

Beta bloker adlı ilaç grubu içerisinde yer alan dideral, içerdiği etkin maddesi propranolol hidroklorürle aşırı stresin ve kimyasalların kalp ve damar üzerinde neden olduğu olumsuz etkileri en aza indirir. Kalp atış hızının normal seviyede olmasını sağlar ve kan basıncını azaltarak kalbin aşırı derecede yorulmasının önüne geçerek kalbe koruyucu etki gösterir.

Dideral Organlara Zarar Verir mi

Ömür boyu dideral kullananlar, uzun süreli dideral kullanımının organlara zarar verip vermeyeceği hakkındaki bilgileri merak etmektedir. Dideral kullanan kişiler arasında yapılan araştırmalar sonucunda, dideral kullanılması ile ortaya çıkan etkilerin kişiden kişiye farklılık gösterdiği görülmektedir.

  • Dideral kullanan ve ilacın içerisinde yer alan etkin maddelere karşı hassasiyeti bulunan bazı kişilerde, ilacın kullanımına bağlı olarak gözlerde görme bozukluğuna, göz çevresi içerisinde ve ciltte de yoğun kanlanma ve iltihap gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olan Stevens Johnson Sendromuna
  • Toksik epidermal nekroliz adı verilen, deride çıkan ve içi sıvıyla dolu olduğu için derinin etkilenmesine
  • Dil, dudak, boğaz, bilek, ayak, el ve yüz bölgesinde şişmeye, yutmada ve nefes almada zorluk yaşanmasına
  • Parmaklar üzerinde gösterdiği etki nedeniyle kılcal damarlarda dolaşım bozukluğuna
  • Ciltte meydana gelen Sistemik Lupus Eritamozus adlı hastalık nedeniyle ortaya çıkan pullanma ve ciltte meydana gelen alerjik reaksiyonlar sonucunda kaşımayla birlikte oluşan kızarıklıklara
  • Aşırı doz kullanımı halinde ise kalp yetmezliği gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olarak kalbe zarar verebilir.

Dideral kullanımıyla birlikte ortaya çıkan ve oldukça önemli olan ve bulunduğu yerdeki organı etkileyerek zarar veren belirtilerin görülmesi, ilaca karşı alerjinin bulunabileceğini gösterdiğinden, hastanın tıbbi müdahale alması için hekime başvurması gerekir.

Dideral Antidepresan mı

Dideral hakkında merak edilen konular arasında, antidepresan ilaç grubunda yer alıp almadığı gibi bilgiler bulunur. Etkisini gösterebilmesi için uzun süre kullanılması gereken dideral, stres hormonlarına tesir ederek aşırı salgılanmasının önüne geçer. Ömür boyu dideral kullananlar üzerinde yapılan araştırmalar, dideral kullanımının heyecanlanmayla ortaya çıkan panik atak sorununa karşı etkisinin olduğunu gösterir.

Dideral kullanıcıları üzerinde göstermiş olduğu olumlu etki nedeniyle yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliğe sahip olsa da ilacın kullanılmasıyla birlikte, gösterdiği etkiler arasında cesaret verdiği hakkında herhangi bir bilgi mevcut değildir. Dideral, antidepresan ilaçlarla birlikte alınması gereken ve anksiyete (kaygı bozukluğu) tedavisinde kullanılan, doktor reçetesiyle alınabilen, kullanımınaysa dikkat edilmesi gereken bir ilaçtır.

Dideral Uyku Yapar mı

Dideral kullanan kişiler arasında yapılan araştırmalara ve onların verdiği bilgilere dayandırılarak edinilen bilgilere göre, dideral adlı ilacın kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan yan etkiler arasında yüksek dozda kullanılmadığı müddetçe uyku sorunu bulunmamaktadır. Sanıldığının aksine ise uyku azaltıcı etkiye sahiptir ve bu durum uyku bozukluklarına sebep olmaktadır.

Dideral Vücuttan Kaç Saatte Atılır

Dideral vücuda alındıktan sonra, etken maddesi olan propranolol vücuttan atılabilmesi için eliminasyon yarılanma ömrünün beş katı kadar süreye ihtiyaç duyar ve bu süre toplamda 40 saate denk gelir. Dideralın kullanım amacı kalp sağlığının korunması olduğu için ömür boyu dideral kullananlar, hekim kontrolü altında olmalı ve hekimin bilgisi olmadan ilaç bırakılmamalıdır.

Benzer yazılarım

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.