Thiram Yasaklandı mı
Thiram yasaklandı mı tarımcılık yapan kişilerce merak edilen bir sorudur. Thiram yeşil aksam veya meyve ağaçlarında kullanılan tarım ilacı olarak bilinmektedir. Tarım alanında bitki yetiştiricileri tarafından kullanılan Thiram mantarlara karşı uygulanmaktadır. Thiram tarımcılık alanınsa sıkça kullanılan ve bitkilerde oluşan mantarların giderilmesinde etken bir ilaçtır.
Tarımcılıkla uğraşan kişiler Thiram yasaklı mı sorusuna yanıt aramaktadır. İlaç tarım ile uğraşan kişilere ve hayvanlara zarar verdiği gerekçesi ile kullanımı şu an için sınırlandırılmış olup gelecek yılda tamamen kullanım dışı olacaktır.
Thiram İlaç Nedir?
Thiram ilaç nedir tarımcılığa yeni başlamış veya hobi olarak bitki yetiştirmek isteyenler için önemli bir sorudur. Thiram çok yönlü olan bir tarım ilacıdır. Bitkiler hem mantar hastalığından korur hem de zararlı hayvanları uzaklaştırır. İlacın doğru kullanımı sayesinde bitkiler, sebze ve meyveler güvenilir şekilde yetişir. Thiram genellikle salatalık, karpuz, kabak, soğan, nohut, şeker pancarı ve daha pek çok sebze ve meyve üzerinde etkisi bulunur.
Thiram Yasaklandı mı?
Thiram yasaklandı mı sorusu tarımcılıkla uğraşanlar için önemlidir. Yasaklanan bir ürünün kullanılması doğru olmayacaktır. Bu yüzden ülkemizde Thiram yasaklı mı değil mi merak edilmektedir. Thiram şu an ülkemizde yasak değil ama sınırlı bitkilerde kullanılmaktadır. Yasak söz konusu olan Avrupa Birliği ülkeleri olarak dikkat çekmektedir. Öyle ki Thiram ilacı 2024 yılında kullanımı söz konusu ülkelerde tamamen yasaklanacaktır. Bunun nedeni insanlara ve hayvanlara verebileceği zarardır.
Thiram Nasıl Kullanılır?
Thiram nasıl kullanılır bilindiği takdirde çevreye zarar vermeden bitki ve sebze gelişimi desteklenebilir. Thiram her sebze ve meyve için farkı oranlarda ve farklı şekillerde kullanılmaktadır. Bazı sebze meyvelerde su ile karıştırılıp püskürtülürken bazılarında toz olarak serpiştirilir.
Özellikle pamuk yetiştiriciliğinde mantar oluşumunu engellemek için pamuk, su ve Thiram karıştırılarak toprağa ekilir. Bunun yanı sıra bazı birleşenlerle karıştırılmaması gerekir. Bu sebeple bakır, cıva ve diğer tarım ilaçları uygulandıktan sonra Thiram uygulanmamalıdır. İlaç uygulanmadan önce prospektüsü okunmalı ve ona göre tarım ürünlerinde uygulanmalıdır.
Thiram Neden Yasaklandı
Thiram neden yasaklandı sorusu merak uyandırmaktadır. Günümüzde halen pek çok çiftçi Thiram ilacını kullanmaktadır. Bitki ve sebzeleri hastalıktan ve hayvandan korusa da özellikle insanlar açısından yüksek akut risk içermektedir. Bununla birlikte sadece insanlar değil zararsız hayvanları da olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple Thiram AB ülkelerinde resmen yasaklanacaktır. Şu an sadece belirli tarım ürünlerinde kullanımı serbesttir.
Hangi Tarım İlaçları Yasaklandı
Tarımcılıkla uğraşan kişiler hangi tarım ilaçları yasaklandı merak etmektedir. Böylece olası zehirlenmelerin önüne geçmekte mümkün olacaktır. Ülkemizde yasaklanan tarım ilaçları 223 adettir. Bunlar arasında Aldıcarb, Carbosulfan, Carbaryl, Dnoc, EPN, Fenarımol, Molınate gibi tarım ilaçları bulunmaktadır. Bu ilaçların imalatı ve ithalatı kesin olarak yasaklanmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığının WEB sitesine girerek yasaklı olan tarım ilaçlarının listesini gözlemleyebilirsiniz.
Benzer yazılarım
Henüz yorum yapılmamış.