Roaccutane Neden Yasaklandı
Roaccutane neden yasaklandı yazımızda roaccutane nedir ne işe yarar, roaccutane neden zararlı, roaccutane Türkiye’de yasaklandı mı ve zoretanin roaccutane farkı gibi sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz.
Roaccutane Nedir Ne İşe Yarar?
Ciddi derecedeki sivilcelerin tedavi edilmesi için kullanılan roaccutane ağır bir ilaç olarak bilinir. Yan etkilerinin fazla olması sebebiyle kullanımına ekstra dikkat edilmelidir. Roaccutane nedir ne işe yarar diye bakıldığında baskılı, ateşli ve ağrılı akneleri olan kişilere verildiği görülür. İz bırakmaya başlayan aknelerin ortadan kaldırılmasını sağlayan ilaç tablet formundadır ve eczanelerden temin edilir.
Roaccutane verilmeden önce hastaya çeşitli kan testleri yapılır ve karaciğer enzimleri kontrol edilir. Başlangıçta düşük doz verilir ve kişinin ilaca karşı hassasiyetinin olup olmadığı bakılır. İlaç kullanıldıktan tam bir ay sonra hastaya tekrar tahlil yapılır ve değerlerde değişmenin varlığı takip edilir. Eğer tahlil sonuçları normalse sivilceler zamanla azalmaya başlayacaktır.
Roaccutane Neden Yasaklandı
Ciddi yan etkilerinin olması sebebiyle Roaccutane ilacı tartışma konusudur. Bu ilaçla ilgili Roaccutane neden yasaklandı sorusu sıklıkla sorulur. Henüz bu konuda bir netlik olmasa da bazı uzmanlar yasaklanması gerektiğini savunur.
İlaç kullanan bazı kişilerde intihara teşebbüsün olması durumun ciddiyetini ortaya koyar. Bu tür durumlardan dolayı 21 yaşının altındaki kişilerde ilacın kullanımı çeşitli koşullara bağlanmıştır. İlacın içinde bulunan izotretinoin isimli maddenin gençlerin psikiyatrik sağlığında sorunlara yol açtığı ifade edilir.
Roaccutane Neden Zararlı
Olağanüstü yan ektilere sahip olan Roaccutane yanlış kullanıldığında olumsuz durumlar ortaya çıkarabilir. Roaccutane neden zararlı diye araştırıldığında vücutta farklı rahatsızlıklara yol açtığı görülür. Kaşıntı ya da döküntü gibi alerjik reaksiyonlar, diş etlerinde kanama ve hassasiyet, sürekli yorgun ve uykusuz hissetme, ruhsal denge bozukluğu ve gerçekte var olmayan şeyleri görme, aşırı terleme, baş ağrısı, deride şişme, vücut kıllarında gözle görülür artış, kas kasılması en önemli yan etkileri arasında yer alır.
Zoretanin Roaccutane Farkı
Cildin pürüzsüz bir görünüme sahip olması için Zoretanin ya da Roaccutane gibi ilaçlar verilir. Zoretanin Roaccutane farkı nedir diye araştırıldığında bu ilaçların birbirine muadil olduğu görülecektir. İçeriğindeki etken maddelerin aynı olması sebebiyle her iki ilaçtan da beklenen fayda elde edilebilir.
Her ilaç doktor tarafından uygun görülen tedavi dönemi boyunca kullanılır. Bu süre içerisinde ekstra yeni bir tedaviye başlamak sakıncalı olacaktır. Genellikle bu tür ilaçlar ortalama altı ay boyunca devam eder.
Roaccutane Türkiye’de Yasaklandı mı
Akne ilacı olarak kullanılan roaccutane ile ilgili yapılan araştırmalara göre bu ilaç İngiltere’de çok sayıda gencin intihar etmesine sebep olmuştur. Bu nedenle roaccutane Türkiye’de yasaklandı mı sorusu sıklıkla sorulur. Kullanımına sıkı kontroller getirilen bu ilaç piyasada mevcuttur. İlacı kullanabilmek için dermatoloji uzmanları tarafından verilmesi gerekir.
Soya alerjisi olanların ilacı kullanmamaları önerilir. Karaciğer hastalığı olanlar ve 12 yaşının altındakiler de ilaç için riskli grupta yer alır. İlacın vücuda etkileri tedavi sonrasında bir ay boyunca da devam edecektir.
Mutlaka inceleyin:
Henüz yorum yapılmamış.